Elválik Rogán Antal és Rogán-Gaál Cecília

2019. november 15., 10:33

Szerző:

Pénteken 10:16-kor a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtóosztálya közleményt adott ki arról, hogy Rogán Antal kabinetminiszter és Rogán Cecília elválik – vette észre az Index.

„Tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy meghoztuk közös életünk legnehezebb döntését, a jövőben külön utakon folytatjuk. A mai napon hivatalosan is benyújtottuk válási szándékunkat. A közösen eltöltött tizennégy évünket egymás iránti tisztelettel zárjuk le. Most az elsődleges feladatunk az, hogy a számunkra két legfontosabb személyt, közös gyermekeinket a körülményekhez képest megóvjuk. Ezért arra kérjük a sajtó képviselőit, hogy döntésünket tartsák tiszteletben és legyenek tekintettel kiskamasz fiainkra. Továbbá tisztelettel kérjük a média munkatársait, hogy gyermekeink képmását ne hozzák nyilvánosságra, és tartózkodjanak találgatások, valótlan állítások közlésétől. Válásunkkal kapcsolatban egyebet nem kívánunk megosztani a nyilvánossággal. Megértésüket köszönjük.

Rogán Cecília, Rogán Antal”

– állt a közleményben.

24.hu úgy tudja, hogy a házaspár már októberben szakított. A miniszter röviddel az önkormányzati választás után ki is költözött abból a Felhő utcai luxusingatlanból, amelyet csak néhány hónappal korábban foglalt el a család. A portál szerint a választási időszakban politikai szempontok is közrejátszhattak abban, hogy igyekeztek titokban tartani a 2007 óta tartó házasság megfeneklését. Emellett a Borkai Zsolt győri polgármester orgiabotrányát kirobbantó Ördög ügyvédje blog a kampányidőszak végére időzített poszttal azt sugallta, hogy Rogánról is vannak információi. A miniszter így a legnagyobb titokban hagyta ott családját a Bessenyei István nevén lévő milliárdos értékű ingatlanban.


Fotó: Facebook/Rogán Antal

Rogánék korábban a Pasa Parkban laktak a miniszteri vagyonnyilatkozata szerint egy 185 négyzetméteres lakásban. (Felesége lakrészével együtt az ingatlan területe nagyjából 250 négyzetméter.) A nyár végén már a Kabinetiroda is elismerte, hogy Rogán Antal már nem a II. kerületi lakóparkban lakik, a család átköltözött a XII. kerületi Felhő utcába. A többszintes villát vagy annak egy részét Rogán-Gaál Cecília vette bérbe barátnőjétől, Sarka Katától és férjétől, Bessenyeitől, a Valton Security egyik tulajdonosától.

Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata az üzleti életben is aktívak, és hatalmas nyereséget termelő és egyre terebélyesedő cégbirodalom épült ki körülöttük. Rogán Antal miniszterként és országgyűlési képviselőként havi 3 milliós jövedelmet visz haza, és „feltalálóként” is komoly bevételhez jut, felesége a Sarkával közösen tulajdonolt cégen keresztül még nagyobb jövedelmet produkált. Alig 2016-ban szerzett tulajdonrészt a Nakama & Partners Kft.-ben, amely részben Bessenyei István tulajdonában is állt, aki az Orbán-kormány és üzleti körei által leggyakrabban megbízott Valton Security tulajdonosa. Noha előtte alig csordogált pénz a vállalkozáshoz, a cég 2018-ban már 1,1 milliárd forint bevételt könyvelhettek el. 

A Nakama&Partners Kft. 2017-ben, megtízszerezve az előző évi bevételt, 517 millió forintos forgalmat könyvelhetett el. 2018-ban ezt duplázták meg, a tulajdonosok pedig 136 milliós osztalékot vettek ki a cégből. Igaz, Rogán már 2016-os helikopterezésekor arról beszélt, hogy felesége ügyes üzletasszonyként barterezte a repülést.

Rogán az elmúlt években az ország egyik legbefolyásosabb politikusa lett, aki a kormányzati propagandára szánt tízmilliárdok elköltése felett rendelkezik, felesége a divat és a szépségipar felé fordult. A Nakama emellett országos fitneszrendezvény tulajdonosa lett, sőt nemrég a teniszbizniszbe is beszállt.

Egy nyáron készült összesítés szerint legalább 273 millió forint állami támogatást kaptak Rogán Cecília sportrendezvényei. Mivel a támogatást állami vállalatok adták, ezért azt a Rogán Antal által felügyelt Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak kellett engedélyeznie őket. A sportrendezvények nem csak állami, hanem közvetett fideszközeli támogatásokban is dúskálnak.

A Nakama például három sportrendezvényre három állami cégtől összesen 495 millió forintot kapott. A Fitbalance Aréna Tavasz, Fitbalance Kids és Nemzeti Futóverseny megrendezésére

  • az MVM 230 millió,
  • Szerencsejáték Service Zrt. 205 millió
  • az Antenna Hungária 60 millió forintot adott.

A miniszter felesége szinte bármilyen üzleti tevékenységbe fog, partnerei között egymás után bukkannak fel a kormányközeli vállalkozók. Nemrég a fitneszüzletben is feltűnt, a miniszterfeleség a városmajori Budai Tenisz Centrum bérlő-üzemeltető cégében lett a felügyelőbizottság tagja.

Rogánék elmondásuk szerint 2006 őszén ismerkedtek meg, de az első találkozás körülményeiről nem mindig ugyanúgy emlékeztek.

„Egy kiállításmegnyitón találkoztunk a belvárosban, öt hónappal ezelőtt. Mögöttem állt, megkocogtatta a vállamat, és elhívott kávézni. Először nemet mondtam, mert a tévéből ismerve egyáltalán nem volt szimpatikus. Aztán néhány mondatot váltottunk, és meggondoltam magam” – nyilatkozta a feleség a Blikknek.

A 2010-es Mr. és Mrs. című celebvetélkedő bemutatkozó videójában Rogán-Gaál már azt mondta, hogy az első találkozás egy állásinterjú volt. Az állást nem kapta meg, de a találkozót randevúk követték. Sokan egyébként Rogán Cecíliához kötik, hogy a miniszterről a szemüveg, a ruhatárában pedig megjelentek a divatosabb darabok. Politikusok között az is visszatérő vélemény, hogy a magát parasztgyereknek tartó Rogán a felesége hatására vállalt olyan luxuskiadásokat, amelyekből később politikai ügy is lett. Annyi biztos, hogy a TV2 műsorában elismerték, hogy kettőjük közül Rogán-Gaál jobban szeret költeni.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.