Origo: Bérelt lakásban él az elvált Rogán Antal, nem igaz, hogy új lakást vett

2020. május 13., 11:47

Szerző:

Egy háromlakásos társasház egyik lakását bérli Rogán Antal a jelenlegi tulajdonostól - válaszolta az Origo kérdésére a Miniszterelnöki Kabinetiroda annak kapcsán, hogy „az ellenzéki propagandamédia” azt állította, a miniszter vett egy új lakást. A társasházról az Origo azért nem közli le a képeket, mert a miniszter tájékoztatása szerint

a sajtóban megjelent fotók egy másik, többgyermekes család lakásáról készültek.

Tegnap a 444 nyomán írtuk meg, hogy Rogán minden jel – egy olvasó beszámolója, valamint a portál helyszíni szemléjének tanúságai – szerint egy II. kerületi, háromszintes társasházba költözött válása után. Az elegáns környéken álló épület Mészáros Lőrinc egyik üzlettársáé.

A 444 felvetette, hogy Rogán, az anyagi kondíciói felől akár az egész ingatlant is megvehette volna, tekintve, hogy az év eleji vagyonnyilatkozata szerint a 40 milliós megtakarítása - a válás ellenére - egy év alatt 809 millió forintra nőtt.

Hogy ez történhetett-e, nem derült ki, a portál kérdéseire ugyanis sem az ingatlantulajdonos, sem a Miniszterelnöki Kabinetiroda nem reagált. Ezt a csorbát köszörülte ki, legalábbis részben ma a kormánypárti portál.  

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.