Rogán Antal alá kerülnek az informatikai beszerzések is, miközben Mészáros Lőrinc bevásárolta magát egy informatikai cégbe

2019. április 26. 16:50 - szerző: 168 Óra

Megkerülhetetlen lesz Rogán Antal kabinetminiszter az állam informatikai beszerzéseinél. A Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. a Bártfai-Máger Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter aláírásával jegyzett és mától hatályos rendelet értelmében a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá kerül – írja az mfor.hu.

Az ügynökség működéséről és a központosított informatikai beszerzések menetéről még tavaly év végén jelent meg egy kormányrendelet a Magyar Közlönyben. Eszerint a beszerzési tárgyanként és érintett szervezetenként 15 millió forintot elérő és a 250 millió forintot meg nem haladó igényt fogja vizsgálni. Az ezt meghaladó értékű beszerzési igényeket állásfoglalásra továbbítja a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsnak.

A végső jóváhagyás viszont a rendelet értelmében több esetben az e-közigazgatási és informatikai fejlesztések egységesítéséért felelős Rogán Antaltól, azaz a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterétől érkezik.

Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterje
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Itt emlékeztetnénk arra, hogy Mészáros Lőrinc cégein keresztül tavaly bevásárolta magát a 4iG nevű informatikai vállalkozásba, amely egymás után nyeri el az állami megbízásokat. Például ezt és ezt