A Lokál, a Ripost és a 888 kiadóját is elnyeli a Mediaworks

2019. augusztus 22., 15:00

Szerző:

A Habony Árpád irányítása alatt létrehozott Modern Media Group Zrt., a Lokál és a 888.hu kiadója, valamint Ómolnár Miklós korábbi cége, a Ripost Média Kft., a Ripost kiadója a cégadatok szerint szeptember végén megszűnik.

A cégek jogutódja beolvadással a Mediaworks Hungary Zrt. lesz.

Ezzel a két kormányközeli bulvárlap, valamint a megszűnő kft.-k többi kiadványa ugyanannak a vállalatnak a fennhatósága alá kerül, amely többek között a megyei lapokat, a Nemzeti Sportot, a Világgazdaságot, a Figyelőt és a Szabad Földet is menedzseli – írja a 24.hu.

Fotó: Válasz.hu/Vörös Szabolcs

A három kiadó tulajdonosa már eddig is azonos volt. 2018 végén Habony és Ómolnár éppúgy felajánlotta a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak, ahogy Mészáros Lőrinc a Mediaworksöt. Céges különállásuk azonban még majd’ egy évig megmaradhatott.

Az elmúlt hónapokban többször az is felvetődött, hogy a két napilapot gazdaságossági szempontok miatt bezárják. A Válasz online a tavasszal arról írt, hogy a Lokál megszűnhet, a Ripostot pedig a Borsba olvaszthatják, a kiadó azonban cáfolta az értesülést.

Az MMG Kft. 313 millió, a Ripost Média pedig 137 milliós veszteséggel zárta a tavalyi évet, miközben a tulajdonjogok felajánlása előtti időkben nyereségesen működött mindkét vállalkozás. 2017-ben az MMG 683 millió forintos tiszta hasznot termelt, amit a három akkori tulajdonos, Habony Árpád, Győri Tibor és Keresztesi Péter osztalékként ki is vett a kasszából.

Az MMG tavalyi financiális mélyrepülése egyébként azért is különös, mert többször előfordult, hogy annyi – főként állami cégektől származó – hirdetés volt a Lokálban, hogy az újságba csupán egy-két cikk fért el.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.