Az Egyesült Államokban élő nyugdíjasok összegyűjtik a kiküldött rezsiutalványokat, hogy a magyarországi rászorulóknak adják őket

2019. november 11., 13:46

Szerző:

Egy Egyesült Államokban élő magyar férfi írt Király József kecskeméti MSZP-s politikusnak, miután egy kanadai rokonlátogatáson szembesült azzal, hogy az ott élő magyar nyugdíjas rezsiutalványt kapott – írja az Átlátszó.

„Körülbelül két héttel ezelőtt voltunk Torontóban, Kanadában, korábban ott éltünk 21 évig, onnan költöztünk Kaliforniába. Rokonokat látogattunk és találkoztunk egy ma már 93 éves magyar hölggyel is, aki a kezembe nyomott egy levelet, hogy nézzem már meg, mi van benne. Mert már el sem tudta olvasni. Amikor megtudta, mi van benne, meglepődött" – állt a levélben.

Mivel az utalványt az Egyesült Államokban értelmezni sem tudják, nemhogy felhasználni, hazánkfia úgy döntött, hogy összegyűjti a többi kint élő nyugdíjastól is és hazaküldi az utalványokat, amelyeket civil szervezetekkel közösen

nehéz helyzetben élő családok között osztanak szét. 

Hogy mennyi utalvány jutott el külföldre, az rejtély. A kormányrendelet ugyan kimondja, hogy az ügyben a Magyar Államkincstár az illetékes, de azt hiába kereste az oknyomozó portál, senki nem válaszolt a kérdéseikre.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.