Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Itt az új kiváló üzleti lehetőség, már az interneten árulja a rezsiutalványokat

2019. szeptember 15. 12:51 - szerző: Ágoston Zoltán

Az interneten, a Jófogás apróhirdetési portálon árulja valaki az Orbán-kormány nyugdíjasoknak szánt ajándékát a kilencezer forintos rezsiutalványt – vette észre a hvg.hu. Csongrádi tulajdonos ötezer forintért adná a sajátját, „Utalvány eladó” jeligével lehet licitálni rá.

Az Orbán-kormány az október 13-i önkormányzati választás előtt akarja megvenni a nyugdíjasokat a rezsiutalvánnyal. 2,6 millió jogosult kapja meg három háromezer forintos címletben. a Magyar Posta kézbesíti szeptember 30-ig, és jövő év március 31-ig lehet felhasználni őket. A posta a kézbesítést egyszer kísérli meg, a kézbesítés eredménytelensége esetén az ismételt kiküldés iránti kérelmet a Magyar Államkincstárnál kell kérni november 30-ig.

A rezsiutalványt földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni. Egyszerre több utalvány is felhasználható több csekk befizetéséhez. Azok, akik nem csekken egyenlítik ki a számlát, közvetlenül a szolgáltató ügyfélszolgálatán is átadhatják, ezeknek a rezsiutalványoknak az értékét a szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az átadást követő 15 napon belül jóváírja a fogyasztó számláján.

A rezsiutalványokon szereplő összeget kiegészíteni viszont csak készpénzzel lehet, bankkártyával nem, pénzre váltani pedig rezsiutalványt nem lehet. A csongrádi tulajdonosnak erre próbált kibúvót találni.