Rétvári Bence szerint nem is volt annyira szegregált a gyöngyöspatai iskola, minden rendben zajlott ott

2020. február 24., 12:47

Szerző:

Elkezdte elkenni a gyöngyöspatai szegregáció ügyét Rétvári Bence államtitkár, így pedig a bíróság által jogerősen megítélt kártérítés jogosságát is. Az erőforrási tárca parlamenti államtitkára az M1-en beszélt arról – a 444.hu vette észre –, hogy 

bár „valóban megtörtént a diákok csoportba sorolása, de az a képességek és nem a származás vagy bőrszín alapján történt”.

„Ugye megállapított a másodfokú eljárás egy 100 millió forintos óriási, nagy léptékű összeget, de ugyanekkor, közben voltak indítványok, hogy miért is járt,

hiszen a Nemzeti Alaptantervnek megfelelő volt az oktatás, minimum feltételeknek megfelelő volt az iskola”

– jelentette ki az államtitkár, aki végül nem mondta ki, de válaszában arra utalt, hogy nem is történt szegregáció. Rétvári az eljárás egyik szakértői véleményét citálta, de a többiről nem beszélt és nem tért ki arra sem, hogy a bíróságoknak nem kell minden szakértői véleményt figyelembe venniük az ítélethozatal során. 

A gyöngyöspatai ügyben szeptemberben hozott jogerősen ítéletet a Debreceni Ítélőtábla. A döntés szerint 

az állam köteles kártérítést fizetni azoknak a gyerekeknek, akiket szegregáltan oktatott a gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskola.

 (Videó: 444)

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.