Rétvári Bence: Harmincmilliárdot költenek a nyugdíjasok Erzsébet-utalványára

2017. december 7. 16:20 - szerző: 168 Óra/MTI

Harmincmilliárd forintot költenek a nyugdíjasoknak szánt tízezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványokra, ez tartalmazza a 2,7 millió érintett utalványának összegét, valamint az eljuttatás és a gyártás költségét – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.

Rétvári Bence fontosnak nevezte, hogy ha Magyarországon végre „jobban mennek a dolgok”, akkor mindenki érezze az ország erősödését, ezért kapnak, ahogy tavaly, idén is tízezer forintos Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok.

Emlékszünk még azokra az időkre, amikor a nyugdíjasokkal kapcsolatban csak megszorításokról vagy egyhavi nyugdíj elvételéről beszéltek – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy most már sokkal jobb, hogy nyugdíjemelésről, nyugdíjprémiumról és Erzsébet-utalványokról tudnak beszélni.

Megjegyezte, nyugdíjprémiumot Magyarország történetében először idén fizettek ki.

Kérdésekre válaszolva közölte, több mint 27 milliárd az utalványok összege és valamivel több mint kétmilliárd forint az eljuttatás és gyártás költsége. Az utalványokat 2018. december 31-ig lehet felhasználni.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője azt közölte, az utalványok felét már kézbesítették vagy megpróbálták kézbesíteni. Ha a postás nem találja otthon a nyugdíjast, akkor értesítőt hagy hátra, és a posta tíz munkanapig megőrzi a küldeményt – mondta.

Közölte, karácsonyig biztosan be tudják fejezni az utalványok kézbesítését.

Ezek szerint „úgy álltak a számok”, hogy lehetővé tették, hogy Orbán Viktor megint személyesen EMELJEN a nyugdíjakon, ezért KÜLDÖTT megint utalványt a nyugdíjasoknak.