Rettenetes sors vár a magyarokra, ha nem Orbán nyer

2018. március 23., 10:39

Szerző:

Beláthatatlan következményei lehetnek hazánk biztonságára és politikai helyzetére nézve, ha az április 8-i választáson az ellenzék kormányzásra valójában képtelen konglomerátuma megszerezné az országgyűlési mandátumok többségét – vetítette előre Szánthó Miklós, a Fidesz házi intézeteként számon tartott Alapjogokért Központ vezetője, aki szerint egy ilyen helyzet komoly veszélybe sodorná az ország stabilitását. (Szánthó korábban a 168 Órának is adott interjút, érdemes elolvasni.)

A kormány üzemi lapjában, a Magyar Időkben Szánthó felidézi, hogy Karácsony Gergely nemcsak a Fideszt és a KDNP-t akarja legyőzni, de az alaptörvényt sem tartaná be,  ebből kifolyólag a 2011 óta eltelt hét év valamennyi fontos intézkedése vesztené jogalapját, de

általánosságban megszűnne az alkotmányos rend Magyarországon, ami a dolog természeténél fogva „elsodorhatja” a jogi és fizikai határzárat, tehát Magyarország védtelen maradhat

– fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc által korábban vizionált káosz és Karácsony közjogi puccsa instabilitásba lökné hazánkat, így nyilván Brüsszelnek és a nemzetközi szervezeteknek könnyű dolga lenne júniusban, hogy elfogadtassák a felső korlát nélküli kvótákat – tette hozzá.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.