A Dunába zuhant egy pumparészeg férfi a Parlamentnél

2019. június 27., 11:22

Szerző:

Négy métert zuhant, aztán a rakpart széléről a Dunába szédült egy férfi. Szerencséjére az Országgyűlési Őrség tagjai résen voltak – írja a Blikk.

Az ittas férfit már korábban kiszúrták a térfigyelő kamerákon. Látszott, hogy bizonytalan a járása, aztán az egyensúlyát is elvesztette, majd a folyóba zuhant. Az őrök egyből kirohantak a férfihez, aki a zuhanás után a Dunában landolt, ahol kétségbeesetten kapaszkodott a partfalból kiálló kövekbe.

Itt még csak megy:

Fotó: Parlamenti Sajtóiroda

„Szerencséje volt, hogy magasabb volt a vízállás – különben a kövekre esett volna –, valamint abban is, hogy nem vitte el a sodrás – mondta el Juhász Krisztián főtörzszászlós, aki először mentőgyűrűt dobott a szorult helyzetben lévő férfinak, majd egy kötélen utánaereszkedett. A részegnek azért is szerencséje volt, mert afőtörzszászlós korábban vízirendészként szolgált, még a kezében volt a rutin.

Lehet, hogy a férfi az M1 rendszeres és hűséges nézője, az állami tévé időjósa ugyanis nemrég azt javasolta, hogy a nagy melegben mindenki fogyasszon jó sok alkoholt.