Több büntetőeljárás is folyik a külföldieket a tizenhetes villamoson üveggel dobáló férfi ellen

2019. november 21., 11:58

Szerző:

Letartóztatást indítványozott a főügyészség annak a férfinak az ügyében, aki rátámadt egy nigériaiakból álló társaságra tíz nappal ezelőtt a 17-es villamoson - közölte a 24.hu megkeresésére Rab Ferenc ,a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője. A férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélyének elkerülése miatt indítványozták.

Agwaza Moses, a megtámadott társaság egyik tagja azt mondta, hogy éppen az Etele út irányába indultak a 47-es villamossal, amikor egy feltehetően részeg ember ütni kezdte a megállónál a villamos ablakát az ülőhelyüknél.

Le akartak szállni, hogy ne legyen baj, ezért a megállóba befutó következő villamosra, a 17-esre szálltak fel, de az ittas férfi két társával követte őket. Miután elindult a villamos, a férfi ordibálni kezdett feléjük, ezért ők a szerelvény vége felé húzódtak. Ekkor azonban az agresszív férfi üres alkoholos üvegeket kezdett el feléjük hajigálni, majd közvetlen közelről is megpróbálta megütni az egyiküket.

A szidalmazás folytatódott, a férfi „kurva araboknak” nevezte őket, majd egy újabb, teli alkoholos üveg elhajítása után az érintettek értesítették a rendőrséget. A videón a „Te vagy vendég, én magyar!” mondat is elhangzik. A villamosvezető ekkorra megállította a szerelvényt, és ő is telefonált.

A rendőrök gyorsan kiérkeztek, és elfogták a garázda társaságot, akiket elő is állítottak. Komoly fizikai sérülést senki sem szenvedett, de a társaság sérelmezte, hogy a villamoson utazók közül senki sem segített nekik.

A 24.hu úgy tudja, nem ez volt az első alkalom, hogy a férfi részegen randalírozott. Információik szerint több büntetőeljárás is van ellene lopás és más vagyon elleni bűncselekmények miatt.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró ma dönt arról, hogy letartóztatja-e a férfit.

14:22

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresésére szerdán.