Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Renner Erika: Borzasztó nehéz volt ez a hét és fél év, elég volt

2020. július 1. 21:23 - szerző: 168 Óra - forrás: RTL Klub

„Borzasztóan hosszú volt, nem tudom, hogy egy áldozat hogyan bírja ki egy ilyen jogi örvényben, ilyen hosszú ideig” – reagált Renner Erika az RTL Klub Híradójának arra, hogy jogerőssé vált, támadója, Bene Krisztián letölti 11 éves büntetését, jó magaviselet esetén hét és felet. 

Renner Erika azt mondta, megkönnyebbült.

Az ítélet szerint az orvos 2013 márciusában maró lúggal öntötte le volt barátnője, Renner Erika nemi szervét és altestét, majd az öntudatlan, égési sérülésektől szenvedő áldozatot bevonszolta a fürdőszobába, elvette telefonját és laptopját, rázárta az ajtót és magára hagyta. A Kúria döntése szerint az előre kiterveltség, a különösen aljas cél és elkövetés mellett figyelembe vették azt is, hogy a támadás akár Renner Erika halálával is végződhetett volna. A támadás súlyos egészségromlást és maradandó károsodást okozott a nőnek, aki közvetett életveszélybe került. Súlyosbító körülmény volt, hogy a vádlott, az orvosi esküjét megszegve, tudását felhasználva követte el a bűncselekményt.

Bene Krisztiánt 2018 nyarán a Kúria 11 évre ítélte, ám tavaly novemberben alkotmányjogi panaszt nyújtott be, szerinte a Kúria utolsó döntésekor megfosztották az érdemi felülvizsgálat jogától. Az Alkotmánybíróság a panaszt helybenhagyta, az ügyet visszaküldte a Kúriának a harmadfokú, jogerős ítéletet felülvizsgálatra.

Borzasztó nehéz volt ez a hét és fél év – mondta Renner Erika. Lelkileg voltak mélypontjai a jogi procedúra során, de azt soha nem érezte, hogy nem csinálja végig. „Az ügy kétszer járt másodfokon, háromszor a Kúrián. Elég volt” – mondta. Folyamatban van azonban még egy kártérítési per, már három éve, de a nő reméli, hogy a Kúria mostani döntésével ez a procedúra is felgyorsul.