Rengetegen jöttek Budapestre szilveszterezni tavaly, de tényleg csak azért, mert olyan klasszak vagyunk?

2019. február 12. 09:53 - szerző: 168 Óra

2018 decemberében a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 0,9 százalékkal, a belföldi vendégek által eltöltötteké 2,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele 6,7 százalékkal emelkedett – közölte a KSH.

2018 egészében a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakában mért vendégforgalma 3,8, bruttó bevétele 9,3 százalékkal volt több, mint 2017-ben.

Decemberben a vendégéjszakák több mint háromnegyedét a Budapest–Közép-Duna-vidék régióban töltötték a külföldiek, 1,6 százalékkal többet, mint az előző év azonos hónapjában.

A szállodák szobakihasználtsága 0,4 százalékponttal, 52,0 százalékra nőtt – írja a KSH nyomán a hvg.hu.

Budapest tényleg fantasztikus város, de talán nem mellékes körülmény az sem, hogy tavaly Szarajevó, Belgrád és Krakkó mellett a magyar főváros is felkerült a legolcsóbb városokat ajánlgató listára, melyet az Express című lap készített.

A lap Budapestet azzal ajánlgatta, hogy az egyik legolcsóbb város Európában, a templomok mellett javasolják a sétálóutcákat, a termálfürdőket, a fantasztikus ételeket, és hangsúlyozzák,

mindezt meg lehet úszni kevés pénzből.

A világ városainak aktuális árait tűpontossággal ismertető Numbeo c. site szerint ma Budapesten a közepes kocsmákban átlagosan 1 euró 55 centbe került egy korsó (fél liter) hazai sör. Összehasonlításképpen ugyanez, ugyanott Bécsben 4, Londonban 5,70, Párizsban 6,75, Oslóban 8,65 (!) euró. A hivatkozott Belgrádban 1,52 eurót kérnek egy korsóért, Szarajevóban 1, 53 eurót.