Rendszerváltás sem lett volna, ha Kósa Lajos szerdán kifejtett logikája szerint működne a világ

2019. július 31., 11:47

Szerző:

„Tarlós István a legjobb főpolgármester, hiszen volt is meg eredményes is, a többiek még nem voltak.”

– szúrta ki Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő szerda reggeli M1-nek kifejtett gondolatait a 444.

A gondolatmenet alapján meglehetősen furcsa lett volna a történelem folyása, ha a görögök nem űzik el a királyokat és rakják le a demokrácia alapjait, csak mert mások még nem voltak vezetők. Hol lett volna francia forradalom, ha a nép megelégszik a királysággal? Mi lett volna a március 15-i forradalommal, ha Petőfiék Kósa szempontjai követve inkább nem bolygatják az önrendelkezés kérdését? A rendszerváltásban is érintett Fidesz politikusától minden esetre szokatlan.

Kósa Lajos még arról is beszélt, hogy míg az ellenzék a programját a Fidesz elkergetésére alapozza, addig ők egy

"építős, gyarapodós, szépítős"

mentalitású kampányt akarnak folytatni.

Feltehetően nem ennek részeként a Fidesz önkormányzati választási kampányfőnöke igyekezett megcímkézni az ellenzék budapesti főpolgármester-jelöltjeit, Karácsony Gergelyt (Párbeszéd, ellenzéki összefogás) szerencsétlennek, Puzsér Róbertet (független) standuposnak, Sermer Ádámot (Liberálisok) pedig a legjelentéktelenebbnek nevezte.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.