Félórába telt, mire megérkezett a rendőri erősítés Csenyétére, a mentősök megijedtek a gyülekező tömegtől

2020. január 28., 18:49

Szerző:

Az első segélyhívást Csenyétéről szombaton 19 óra 9 perckor fogadta a 112 operátora, aki a segélyhívást nem sokkal később tovább is kapcsolta a mentőknek. Miközben a mentők telefonon segítették a férfi újraélesztését, az első mentőegység 19 óra 37 perckor megérkezett Csenyéte határába, és ott megállt – írja az Index

A rendőrség és a mentőszolgálat sem adja ki azokat a hangfelvételeket, amelyeket akkor rögzítettek, amikor egy 49 éves férfihoz hívtak segítséget Csenyétére. Múlt szombaton a mentők azért nem mentek be a romatelepre, mert rendőri erősítésre vártak, de mire az erősítés megérkezett, a férfi meghalt. Az Országos Mentőszolgálat szerint kollégáikat már telefonon fenyegették és szidták, ezért utasították arra a mentőegységet, hogy várjanak.

Az Index úgy tudja, elsőként a 112 operátora kérdezte meg a mentésirányítót, hogy kérnek-e rendőri intézkedést, majd konferenciahívást indított a mentők és a rendőrök között. A portál azt írja, hogy 19 óra 9 perc és 19 óra 37 perc között legalább hét hívás futott be Csenyétéről a 112 Segélyhívó Központba, ezek közül mindegyiket továbbkapcsolták a mentőkhöz.

Az Index információi szerint a hívások főként arról szóltak, hogy „Jöjjenek már, siessenek a mentők!”, és volt olyan, aki mentőhelikoptert kért, az viszont sötétben nem száll fel. A portál szerint durva fenyegetés nem hallatszott a hangfelvételeken.

Az viszont a lap szerint hallható a felvételen, hogy a mentők arról beszélnek, hogy küldjék el a ház köré gyűlt embereket, mert így nem mernek bemenni. A helyiek azt mondták a portálnak, hogy a segítségre szoruló férfi házához csaknem kétszáz ember gyűlt össze. Az eszméletlen férfit végül a település polgármestere vitte autóval a falu határában várakozó mentőknek, akik már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Kiss István polgármester az Indexnek azt mondta, hogy miután Kótai Győzőt átadta a mentőknek, még legalább 15 perc telt el a rendőrök megérkezéséig. Az eddigi információk alapján valószínűleg a rendőri erősítés az első segélyhívást követően majdnem harminc perc alatt ért a helyszínre.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.