Apa és fia családi vállalkozásként árulta a drogot

2019. november 22., 11:15

Szerző:

Apát és fiát fogták el a budapesti rendőrök, a gyanú szerint kábítószert adtak el több embernek. A nyomozók 19,5 millió értékű kábítószert foglaltak le – írja a police.hu.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 44 éves B. Botond XVI. kerületi, 66 éves édesapja pedig XI. kerületi lakásán árulta a drogot.

Fotó: police.hu

B. Botond 2019. november 19-én marihuánát adott el négy fogyasztónak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogták és kábítószer birtoklása vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozók ezután B. Botondot és édesapját, B. Miklóst lakásukon fogták el. A házkutatásnál kábítószer-kereső kutya segítségével több mint 6,5 kilogramm marihuánát és 260 ezer forintot találtak. A felderítők a 44 éves és a 66 éves férfit kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd B. Botondot őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Másnap a BRFK nyomozói elfogtak még két fogyasztót, akik ellen szintén kábítószer birtoklása vétség miatt folyik nyomozás.

Fotó: police.hu

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.