Rendőrök mentek Huth Gergelyért, hogy jelenjen meg a Czeglédy Csaba által indított per tárgyalásán

2019. április 2., 14:06

Szerző:

„Üzenem a kretén bíróságnak, hogy az aktuális, milliomodik sajtóperünk előző tárgyalására is elmentem és a maira is el fogok, kár ugráltatni szerencsétlen zsarukat. Amúgy meg ballib hazugság, hogy ez egy ázsiai diktatúra. Az ázsiai diktatúrák sokkal kiszámíthatóbbak”  – idézi a Blikk Huth Gergely nem nyilvános Facebook-posztját arról, hogy a kedd hajnalban rendőrök jelentek meg a Pesti Srácok főszerkesztőjének a lakása előtt. Az újságírót a bíróságra akarták kísérni, hogy jelenjen meg a Czeglédy Csaba által indított rágalmazási per tárgyalásán, de ő nem nyitott ajtót. A tárgyaláson viszont megjelent.

Huth Gergely
Fotó: Echo TV

Czeglédy Csaba volt szombathelyi ellenzéki képviselő és ügyvéd egymás után nyeri a helyreigazítási pereket a kormánypárti sajtóorgánumokkal szemben. 2017 októberében az M1 Híradóját, tavaly decemberben az Origót kötelezte helyreigazításra első fokon a bíróság, a portált azért, mert a Pesti Srácok cikkét átvéve azt állította, hogy a politikus ellenzéki pártokat és politikusokat pénzelt a cége, a Humán Operátor Zrt. által be nem fizetett adó milliárdjaiból. 

Múlt héten derült ki, hogy a Pesti Srácok újságírója, Füssy Angéla kiadta a Czeglédy-ügyben neki súgó MSZP-s informátort, sőt, Polt Péter legfőbb ügyésznek is írt arról, hogy a birtokába jutott, egyébként hamis információk hogyan befolyásolhatják a nyomozást.

Ami Huth Gergelyt illeti, ő nem akadt fenn azon, hogy a Blikk egy nem nyilvános Facebook-poszt alapján szellőztette meg a rendőrök megjelenéséről szóló hírt. – Amikor a diktatúráról írtam, a hazai jogszolgáltatás minőségére gondoltam – magyarázta a bulvárlapnak.