Rendőrkutyának szánták Kokót, a rottweilert, amelyik két hete majdnem megölt egy kétéves kislányt Csókakőn

2019. július 18. 14:39 - szerző: 168 Óra

Két héttel a brutális kutyatámadás után elaltatták azt a rottweilert, amelyik majdnem halálra mart egy kétéves kislányt Csókakőn - írja a Bors, de a lap értesülései szerint egészen bizarr események játszódtak le a kutyát elkülönítő telepen.

Mint arról két hete a 168 Óra is beszámolt, egy kétéves kislány életveszélyesen megsérült, miután rátámadt egy csókakői ház udvarából kiszökő rottweiler. A gyerek az anyjával sétált hazafelé, amikor az egyik ház hiányos kerítésén váratlanul kirohant a kutya. Az anya ölébe vette a kislányát, de a Kokó nevű állat így is életveszélyes sérüléseket okozott a gyereknek. A kutya gazdái ellen gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás. Kokó karanténba került, majd hétfőn elaltatták.

Fotó: police.hu

Az érintett ebrendészeti telep irányítója a Borsnak azt mondta, a kutya gazdájának felesége a megfigyelési idő végén kétszer is megjelent náluk. Először két, magukat civil ruhás rendőrnek valló férfival, akik azt mondták, rendőrkutya lesz az állatból. Másnap egy kigyúrt, kopasz férfival érkezett, aki börtönőrként mutatkozott be, de intézkedésre szóló határozat nem volt nála.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szerint azonban félreértés történt: „A Zala Me­gyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy idősödő rottweiler szolgálati kutya pótlása miatt kerestek ugyanilyen fajtát. Jelezték nekik, hogy egy székesfehérvári telepen meg lehet tekinteni több rottweilert, arról azonban nem tudtak, hogy az állat korábban gyerekre támadt. Amikor a telep vezetője ezt közölte velük, a rendőrök meg sem nézték a kutyát” – írták a Bors megkeresésére.