Rendőrautó ütközött vonattal a Vác-Budapest vonalon

2019. szeptember 27., 11:35

Szerző:

Rendőrautóval ütközött a Vácról Budapestre tartó vonat péntek délelőtt Vácrátót és Vác között egy vasúti átjáróban - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel. A vonaton nem sérült meg senki.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a baleset miatt 30-40 perces késésekre kell számítani a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon. A vasúttársaság pótlóbuszokkal szállítja az utasokat.

A Mávinform sajtóügyeletese jelezte, a vasúttársaság ismeretei szerint a fénysorompó jól működött.

A police.hu azt írja, a baleset délelőtt tíz óra előtt tíz perccel történt Csörög közigazgatási területén, a Komáromi útnál. A balesetben az autó vezetője megsérült.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.