Beszakadt alatta a tető, a mélybe zuhant a rendőr, aki életet akart menteni Borsodnádasdon

2020. február 26., 18:40

Szerző:

Hozzátartozók jelezték a rendőrség ügyeletén kedden délután, családtagjuk egy vita után végzetes lépésre szánta el magát: a 26 éves borsodnádasdi férfi házuk padlására ment, félő volt, hogy öngyilkosságot kísérel meg.

A borsodnádasdi rendőrőrs munkatársai az azonnali beavatkozás mellett döntöttek, mivel a férfi már percek óta nem adott magáról életjelet.

A padlást csak egy előtetőn keresztül lehetett megközelíteni. A rendőr, miután megbizonyosodott, hogy a cseréptető elbírja a súlyát, elindult a padlás felé.

A következő mozdulatnál azonban beszakadt a tető, a rendőr pedig a mélybe zuhant.

A járőrtársa, miután megbizonyosodott kollégája kielégítő állapotáról, folytatta az életmentést.

A mentősök ellátták a nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett rendőrt. A padlásról épségben lehozott férfit is megvizsgálták. Utóbbit bevitték a rendőrségre, később pedig büntetés-végrehajtási intézetbe szállították,

mivel az Ózdi Rendőrkapitányság már körözte

– jelentette a police.hu.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.