Újabb tízmilliárdot ad az Orbán-kormány a „rendkívüli migrációs helyzet" kezelésére

2020. április 10., 14:47

Szerző:

Újabb, több mint tíz milliárd forintot szán a kormány a migráció elleni harcra – derül ki a pénteki Magyar Közlönyből. 

„A Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény (a továbbiakban: Kvtv.) 16. §-a és 4. melléklet 2. pontja alapján a rendkívüli migrációs nyomás kezeléséhez kapcsolódó feladatok hatékony megvalósításához jóváhagyja a Kvtv. 1. melléklet XIV. Belügyminisztérium fejezet, 20. Fejezeti kezelésű előirányzatok cím, 21. Tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadások alcím további 19 360 300 000 forinttal történő túllépését"

– olvasható a határozatban. 

A kormány ezen felül azonban még 10 milliárd 245 millió forint többletforrást irányoz elő a központi költségvetés terhére – írja az Index.

A Magyar Honvédség április elején 8,6 milliárd forintot kapott a tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó feladatokra, mint amilyen például a folyami migráció megállítása:

Illegális bevándorlás - A honvédség járőrhajója segíti Migránsok által hátrahagyott gumicsónak megközelítése a Tiszán
Fotó: Czeglédi Zsolt

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.