Rejtélyes okból megint pont ott lett sötétség Pécsen, ahol a rabszolgatörvény ellen tüntettek

2019. január 22., 12:45

Szerző:

Ahogy hétfőn, úgy kedd reggel is teljes sötétségben álltak az út szélén Pécsett a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége szervezte forgalomlassító tiltakozáson: fél hétkor éppen azokon a métereken, ahol a tiltakozók autói álltak, egyszerűen kialudtak a közvilágítás lámpái – írja a Pécsi Stop

Amint arra többen rámutattak: érdekes módon a nemrég a Barbakántól útjára indult, ezreket megmozgató pécsi tüntetés gyülekezőhelyén is pont nem működtek az Elios-lámpák.

Benke Norbert, a mostani forgalomlassító demonstráció főszervezője szerint tejesen kizárt, hogy ez véletlen legyen: valaki egy gépnél ülve egyszerűen lekapcsolta azt a szakaszt.

A tüntetés helyszíne Benke Norbert szerint balesetveszélyessé vált a sötétben.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.