Rejtélyes módon eltűnt Csepelről 3500 ember

2019. március 18., 21:33

Szerző:

A belügyminiszterhez fordul Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), hogy kiderüljön, milyen okból csökkent egy év alatt 3500 fővel Csepel lakóinak a száma. A MSZP-s parlamenti képviselő hétfői sajtótájékoztatóján feltette a kérdést, vajon választási csalás készülődik vagy tényleg annyira rossz Csepelen élni, hogy tömegével menekülnek a városrészben élők.

Mint mondta, az elmúlt 10 év adatai szerint Csepel lakóinak a száma stabilan 75-76 ezer fő körül mozgott, a Központi Statisztikai Hivatal 2018 januári felmérése 76 182 emberről szólt, a helyi választási iroda idén januári hivatalos adatai szerint azonban ez 72 ezer főre csökkent. Ez azt jelenti - folytatta –, hogy egy év alatt 3500 csepeli lakos tűnt el, így 14-ről 12-re csökken az egyéni körzetek száma és hat kompenzációs lista helyett csak öt lesz, vagyis három képviselővel kevesebbet választanak idén a csepeli önkormányzatba. – Kinek az érdeke, hogy ez megtörténjen?  - tette fel a kérdést a képviselő.  Emlékeztetett arra, hogy a 2018. április 8-i országgyűlési választáson Csepelen egy kivételével minden körzetet az ellenzék nyert. Közölte: írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy kiderüljön, mi történt Csepelen, illetve arra is választ vár, hogy országosan melyek azok az önkormányzati körzetek, ahol szintén drasztikusan csökkent a lakosságszám.

Fotó: Merész Márton

A hvg.hu nyomán írtuk meg, hogy több száz csepeli lakcímmel rendelkező határon túli kettős állampolgár adhatta le a voksát Budapest 17. számú választókörzetében, Soroksár-Csepelen a parlamenti választásokon úgy, hogy jelentős részük nem vagy csak alig tudott magyarul. A portál figyelmét a pártok szavazóköri delegáltjai hívták fel a sok esetben turistaként viselkedő tolmácsot kérő szavazókra, de azok is feltűnő tájékozatlanságról tettek tanúbizonyságot, akik magyarul szólaltak meg.

Bangóné Borbély Ildikó a parlamenti választások előtt visszalépett annak a Szabó Szabolcsnak a javára, aki a választókörzetében megverte Németh Szilárdot, a Fidesz alelnökét.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.