Rejtélyes máltai offshore cég bukkant fel a TV2-ben Andy Vajna halála után

2019. március 22., 12:21

Szerző:

Alig néhány nappal Andy Vajna halála után új tulajdonos jelent meg a TV2-nél. A korábbi céges iratok szerint egészen január 24-ig a kereskedelmi tévé egyetlen részvényese a néhai filmügyi biztos érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co Zrt. volt, az aznap tartott közgyűlésen azonban a médiavállalkozás alapszabályába bekerült tulajdonosként egy Máltára bejegyzett offshore cég is – írja a G7.

A Medialog Worldwide Ltd. egyelőre a TV2 Zrt. 5 000 004 darab részvényéből csak azt a négyet szerezte meg, amelyek egyelőre szavazati joggal sem járnak, de lehet, hogy a jövőben tovább növeli részesedését.

Az új tulajdonosról a máltai cégregiszterből túl sok minden nem derül ki, mindössze annyit lehet tudni, hogy maga a cég 2010 óta létezik, és a 10 ezer lakosú Mellieħa városába van bejegyezve. A TV2 alapszabályában azonban az is szerepel, hogy a céget egy bizonyos Zsoldos János Demeter képviseli, akinek viszont a neve már több kétes üzlet kapcsán is feltűnt a magyar sajtóban.

Zsoldos – Orbán Viktorhoz, Simicska Lajoshoz vagy Áder Jánoshoz hasonlóan – Bibó-kollégista volt.

A januári közgyűlésen  átalakították a TV2 igazgatóságát is. A most nyolc fős grémiumot a korábban a közmédiát vezető Vaszily Miklós elnököli, de tag még mások mellett a Rogán Antal és Habony Árpád köréhez sorolt Horváth Balázs, a kormány-kedvenc Duna Aszfalt jogásza, Czira Szabolcs, a Mészáros Lőrinccel több szálon is kapcsolatban álló Barna Zsolt és tőzsdén jegyzett Mészáros-cégek ügyvédje, Kertész József Tamás.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.