Rég nem látott tömeg tüntetett Pécsen az Orbán-kormány ellen

2018. április 15. 23:05 - szerző: Ágoston Zoltán

Egy nappal azután, hogy Budapesten hozzávetőlegesen százezer ember vett részt az Orbán-kormány elleni ellenzéki tüntetésen, Pécsen is tartottak egy hasonló demonstrációt, amelyre rég nem látott tömeg, körülbelül kétezer ember ment el – derül ki a Szabad Pécs cikkéből. A független városi hírportál élő közvetítést adott a Pécs főterén zajló tüntetésről, amelynek a szervezője és szónoka,  Fülöp Eper Flóra énekesnő volt. Róla a Szaba Pécs azt írja, hogy korábban amiatt mondták le koncertjét, mert az április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampányban merte az utcán megszólítani Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét az utcán, az erről készült videó pedig megjelent a Facebookon.

Amiképpen szombaton a fővárosban, úgy vasárnap Pécsett is a legkülönbözőbb korú és ideológiában hívő emberek jöttek össze, hogy tiltakozzanak

– jegyzi meg a Szabad Pécs.

 

A város egyébként a ritka vidéki ellenzéki győzelmek egyik helyszíne, Baranya megye 1. számú választókörzetében a függetlenként induló Mellár Tamásnak sikerült legyőznie a fideszes Csizi Pétert. Mellár Tamás ezzel az egyedüli független képviselő lesz az Országgyűlésben.

Folytatják – ígérte Fülöp Eper Flóra a vasárnapi tüntetés végén.