Erdogan háborús bűnös – fújta fel valaki Gül baba türbére, amelyet a török elnök is meglátogat ma

2019. november 7., 11:15

Szerző:

„Erdogan háborús bűnös" – írta fel egy ismeretlen kritikus angolul a Gül Baba budai türbéjének falára vörös festékkel – írja és mutatja – hvg.hu.

A helyszínre a csütörtökön Budapestre érkező török elnök is ellátogat a hivatalos programja szerint, a felirat nem is maradt sokáig a téglafalon: reggel már neki is álltak eltüntetni, ezt örökítette meg a lap olvasója.

Recep Tayyip Erdogan délelőtt érkezik a fővárosba, emiatt szakaszosan és időszakosan több utat lezárnak az I., a II., az V., a VI., a XV., a XVI. és a XVII. kerületben. A türbéhez vezető útvonalon este héttől fél kilencig lesz forgalomkorlátozás.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.