Reagáltak a történtekre 11 éves kislány elleni erőszakkal vádolt pólósok

2018. szeptember 16. 14:05 - szerző: 168 Óra

„Kedves Barátaink! Szeretnénk megköszönni Mindnyájatoknak a bíztató szavakat, melyekkel elárasztottatok Zsoltot és engem. Nagy szükségünk van rátok ebben a remélhetőleg rövid időszakban, amíg az igazság kiderül" – írta közösen alapított  úszó- és vízilabda sportegyesületük, a Kópé Uvse Facebook-oldalán közösen Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt, akiket egy 11 éves kislány megerőszakolásával vádolnak

A két sportolót egy most 13 éves lány családja jelentette fel, az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz szexuális erőszak gyanúja miatt. A két megvádolt sportló neve azután derült ki, hogy Bayer Zsolt a maga stílusában nekiállt megvédeni őket, egyúttal meg is nevezte mindkettőjüket. Szombat este aztán a TV2 esti híradójában is nevesítették őket.

Kósz ügyvédje, Hegedűs László szintén a Facebookon azt írta: „Kérek mindenkit, hogy az ügy tényleges ismerete nélkül ne alakítson ki magában elmarasztaló véleményt, mert az ilyen jellegű ügyekben sok minden történhet. (...) Három gyermekes apa vagyok, átérzem a bizonyított esetekben a szülők fájdalmát, de közel negyven éves ügyvédi pályám alatt sok ártatlanul meghurcolt emberrel is találkoztam és védtem őket. Ha elindul a nyomozás, ilyen esetben az igazságügyi szakértőké a szó a nyomozás kezdetén, tehát kérek mindenkit, hogy várjuk meg a rendőrségi eljárás végét. A mai napig nincs tudomásunk semmilyen meggyanúsításról a hosszabb ideje folyó ügyben."