Ráküldené a Betyársereget a tüntetőkre a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom képviselője, Volner János

A Szent Koronát félti a Jobbikból kivált, újabban a Fidesznek gazsuláló párt.

2018. december 14., 19:07

Szerző:

A Jobbikból kivált Mi Hazánk Mozgalom képviselői látványosan távol maradtak a rabszolgatörvény szerdai parlamenti szavazásán kitört ellenzéki lázadástól, ami úgy tűnik, nem véletlen. Volner János, a szélsőjobboldali párt függetlenné vált képviselője nyíltan megfenyegette a napok óta az Országház előtt tüntető tömegeket. Ráadásul nem is akármivel, hanem a többek között a romák nyílt fenyegetéséről hírhedté vált milíciával, a Betyársereggel.

„Ezekben a napokban üli nászát a Nemzet ügyét eláruló jobbikos vezetés a baloldallal. Nem is akárhogyan: piócaként kapaszkodtak rá a munkavállalók teljesen jogos érdekvédelmi harcára: az egyesült ballib csürhe a Kossuth téren rombolt (...) Miféle magyar- és keresztényellenes patkánylázadás az, amelynek résztvevői ki akarják hozni a Nemzet templomából a Szent Koronát?” - írta Facebook-oldalán Volner, aki ezek szerint felült a dilivonatra, és komolyan vette egyes tüntetők rigmusait, akik a korona kihozására szólítottak fel az Országházból.

Volner János

A Jobbikot megtagadó képviselő ezután jól megdicsérte a tüntetéseket biztosító rendőröket, majd konkrét fenyegetéseket fogalmazott meg:

Szerencsére az egyenruhások profin és végtelen türelemmel kezelik a helyzetet. De ha egyszer úgy látjuk, hogy nem lesznek elegen, vagy egyszerűen csak veszélyben érezzük a Szent Koronát, kihívom a Kossuth térre a Betyársereg 300 jól képzett emberét és magunk teszünk rendet - írta Volner János, biztosítva a karhatalmat a szélsőjobboldal támogatásáról.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.