Nettó 19,5 millióért dolgozik a Belügyminisztériumnak a Borkai Zsolt orgiapartnereként ismert ügyvéd

2019. november 26., 11:18

Szerző:

A győri önkormányzat és a győri Széchenyi István Egyetem mellett a Belügyminisztérium felügyelete alá tartozó cégek, a győri székhelyű Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, és a szombathelyi székhelyű Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is megbízta jogi feladatokkal Rákosfalvy Zoltánt - írja a napi.hu. Az ügyvéd az egyik főszereplője azoknak a videóknak, amelyek Borkai Zsolt prostituáltakkal eltöltött 2018-as horvátországi jachtkirándulásáról szivárogtak ki október elején.

A portál a vízügyi hatóságok szerződéseiből arra következtetett, hogy a szexbotrány és korrupciógyanús ügyek miatt  megbukott Borkai Zsolt győri polgármester ügyvédjeként ismertté vált Rákosfalvy Zoltán 2018. május 29-én kötött szerződése előreláthatólag 2020. december 31-ig érvényes. Az ügyvédet a két igazgatóság összesen 175 ingatlan tulajdonjogának rendezésével bízta meg. Feladata az volt, hogy az ingatlanok tulajdonosaitól adásvétellel vagy kisajátítással megszerezze a Rába-projekthez szükséges területeket.

A szereplő Rákosfalvy Zoltánt ezért összesen nettó 19,5 millió forint illeti meg.

Rákosfalvy Zoltán az egyik központi figurája az Audi gyárbővítése körül kitört botránynak is, amelyben a Nemzeti Nyomozó Iroda nemrég egyesítette a feljelentéseket.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.