Tiborcz Istvánnak nem kellett, Rákay Philipé lett a veszprémi püspök egykori legendás badacsonyi villája

2020. április 23., 09:39

Szerző:

Április óta Rákay Philip érdekeltségéé a XIX. században élt Ranolder János veszprémi püspök nagy hírű badacsonytomaji nyaralója – írja a 24.hu.

A Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyetteseként, valamint fideszes önkormányzatok korábbi tanácsadójaként ismert Rákay cége az Opten cégadatbázis adatai alapján azt a társaságot vásárolta meg, amelyik februárban lett a Ranolder-villa tulajdonosa.

Rákay Philip
Fotó: Kovalovszky Dániel

A jelentős felújításra szoruló ingatlant 2017 nyarán Tiborcz István cége vásárolta meg. Bár Badacsonytomaj önkormányzata nm élt elővásárlási jogával, momdván elég pénzük a házra.

Tiborcz azonban 2018 augusztusában túladott az épületen azt egy bizonoys Zemplén Market Zrt. vitte be 135 millió forintos értéken az újonnan létrehozott Ranolder Villa 1864 Kft.-be.

Ezt a társaságot vásárolta meg Rákay Philip Norton Consulting Zrt. nvű vállalkozása – írja a portál.

Rákaynak a jelek szerint jó szeme van az ingatlanbizbizniszhez. Ő és családja tavalay januárban például egy olyan 60 négyzetméteres lakás örökbérletét szerezte meg cserével a budai Várban, amelyet nem sokkal azelőtt 70 millió forintból újított fel az I. kerületi önkormányzat. A család mindössze 39 ezer forintos bérleti díjat fizethet érte. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.