Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Rákay Philip és családja is szerzett egy lakást a budai Várban, mélyen a piaci ár alatt fizethet érte

2019. május 3. 07:59 - szerző: Ágoston Zoltán

Cserével jutott hozzá Rákay Philip és családja egy olyan 60 négyzetméteres lakáshoz a budai Várban, a Bécsi kapu téren, amelyet nemrég 70 millió forintból újított fel az I. kerületi önkormányzat - írja a 24.hu. A család 2019 januárjában kapta meg a lakás örökbérleti jogát, és költségelvű, mindössze 39 ezer forintos bérleti díjat fizethet érte. Ez mélyen a piaci és nem mellesleg az I. kerületi önkormányzat által korábban megszabott ár alatt van, amire jellemző, hogy egy 45 négyzetméteres budavári lakás örökbérleti jogát nemrég 83 ezer forintért hirdették meg.

Rákay Philip
Fotó: Kovalovszky Dániel

De Rákay Philip egykori M1-intendáns és televíziós műsorvezető – aki 2002-ben kétmillió embert vizionált a Fidesz Kossuth téri nagygyűlésén – családja nemcsak ezért számít kiváltságosnak, a Bécsi kapu téri címre Rákay Philip ugyanis szinte azonnal bejelenthette a tanácsadó cégét, a Norton Consulting Zrt.-t. Ez azért meglepő, mert amikor arról volt szó, hogy a Semjén Zsoltot kitüntető Safari Club elnöke bejelentse a cégét a budavári otthonába, akkor az I. kerületi önkormányzat megtagadta a kérést.

A lakásszerzésről a 24.hu megkérdezte Rákay Philipet is, aki a válaszlevelét bornírt, személyeskedő megjegyzésekkele indította, aztán közölte: 

„A mi családunk is egy – a vári lakás bérlője által kiválasztott – értékes, felújított pesti öröklakást adott egy rendkívül lelakott állapotú, a Budavári Önkormányzat tulajdonában lévő lakás bérleti-, és nem tulajdonjogáért cserébe. Ráadásul a vári ingatlanra közben rengeteget költünk, az igen szigorú műemléki előírások és kötöttségek teljes figyelembevételével felújítva azt – gyarapítva ezzel az önkormányzati vagyont. Majd mindezek mellett, havi bérleti díjat fizetünk az önkormányzatnak egy olyan lakásért, amely sok tízmilliós ráfordítás után sem a mi tulajdonunk.”