Öt hónap kellet, de sikerült időt szakítania a fiatal tanárokra Rácz Zsófiának

2020. július 25., 12:22

Szerző:

Öt hónapig várakoztatta a Pedagógusok Szakszervezetének Ifjúsági Tagozatát Rácz Zsófia, a fiatalokért felelős helyettes államtitkár.

A küldöttség még februárban kért találkozót a frissen kinevezett, 22 éves egyetemistától, akinek pozíciója elfoglalásához törvénymódosításra volt szüksége.

Több találkozót is egyeztettek, köztük Zoom-konferenciákat, de ezeket sorra lemondták a helyettes államtitkár "egyéb elfoglaltsága" miatt.

Rácz végül pénteken szakított időt a delegációra, amiről Facebook-oldalán be is számolt azzal a megjegyzéssel, hogy "ami késik, nem múlik ;)".

Hozzátette, bár a felhozott témák nagy része köznevelési kérdés, ő tolmácsolni fogja az észrevételeket és javaslatokat az illetékesek felé.

Az nem derül ki, mik voltak az észrevételek és javaslatok, de a fiatal pedagógusok korábban azt írták, a pedagógushiányról, a túlterheltségről és az iskolai agresszióról szeretnének beszélgetni.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.