Rabosították a zaklatás miatt feljelentett tyukodi polgármestert

2018. június 14. 14:03 - szerző: Bíró Veronika

Információink szerint rabosították Czibere Józsefet, Tyukod polgármesterét, akit szexuális zaklatás miatt jelentett fel a falu anyakönyvvezetője.

Amint azt múlt héten megírtuk, egy éve folyik nyomozás a fideszes polgármester ellen. Németh-Kiss Pálma 2017. június 2-án jelentette fel a polgármestert, mert a férfi tavaly a munkahelyén fogdosta, zaklatta őt. Az eljárást a Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrőrse vezette le, de a nyolc hónapos nyomozás alatt csak tanúként, és nem gyanúsítottként hallgatta ki a név szerint feljelentett polgármestert az ellene folyó nyomozásban. Majd megszüntették a nyomozást annak ellenére, hogy tanú, orvosi látlelet és további áldozatok is alátámasztották a nő által elmondottakat.

Czibere József
Fotó: Facebook

Az ügyészség utasította a rendőrséget a nyomozás folytatására, majd miután a sértett kizárási indítványt jelentett be a csengeri rendőrőrssel szemben, az ügy átkerült a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságra. Értesüléseink szerint a polgármestert rabosították, vagyis felvették az adatait, ujjlenyomatát felvették, amelyek bekerültek a bűnügyi nyilvántartási rendszerbe. Ez az eljárás, ha valakit meggyanúsítanak bűncselekmény elkövetésével.

Kérdéseinkkel a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőrfőkapitánysághoz fordultunk az ügyben, amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük a cikket, és megkerestük a polgármestert is. 

  • – Tessék idefigyelni – vette fel a telefont. Erről az egészről, maguknak vagy ennek a feljelentőnek van valami jogerős bírósági végzése?
  • – A feljelentésről persze.
  • – Magáról a döntésről, van valami jogerős bírósági végzésük?
  • – Bírósági ítélet még nincsen.
  • – Akkor mit foglalkoznak vele? Majd amikor az lesz, akkor tessenek vele foglalkozni. Jó, jó?

Majd letette a telefont.