Ököllel ütötte, majd kirabolta a védekezni képtelen idős férfit a kegyetlen karácsondi tinédzser és társa

2019. augusztus 5., 14:19

Szerző:

A 17 éves karácsondi lakos és 27 éves társa tavaly november 19-én, a hajnali órákban bement az egyik mátraverebélyi családi házba, ahol a fiatalkorú az ágyon fekvő időskorú, védekezésre képtelen sértettet ököllel megütötte. A gyanúsítottak a sértettől pénzt követeltek,aztán több tízezer forintot eltulajdonítottak tőle. Egy nappal később a páros a hajnali órákban ismét bement a sértett otthonába és újra pénzt követeltek tőle, de ekkor már azt nem kaptak, így ekkor nem vittek el semmit. A további adatok alapján a 17 éves fiú egy korábbi alkalommal

az idős férfi ingatlanán álló lezáratlan fás kamrából nagyobb mennyiségű tűzifát is ellopott és azt értékesítette,

melyet a rendőrök megtaláltak és lefoglaltak.

A 17 éves fiú 2018. november 1-re virradóan 39 éves és fiatalkorú társával egy másik sértett tulajdonát képező ingatlan ablakát benyomták és ablaküvegét betörték, majd onnan híradástechnikai berendezéseket és egyéb használati tárgyakat tulajdonítottak el.

A 2018 novemberétől letartóztatásban lévő 17 éves karácsondi fiú és szabadlábon védekező társai ellen folyamatban lévő nyomozás iratait a rendőrség a napokban az illetékes ügyészségnek megküldte – írta a police.hu.

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.