Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Két gyereket rabolt ki egy férfi Dunaújvárosban

2019. június 25. 16:05 - szerző: 168 Óra

Dunaújvárosban két tizenhárom éves fiútól vette el a náluk lévő értéktárgyaikat, majd megfenyegette őket egy helyi férfi, ha bárkinek elmesélik a történteket, családtagjaikkal együtt megöli őket. a fiúk olyan pontos leírást adtak a rablóról, hogy a rendőrök 5 percen belül elfogták őt – írja a police.hu.

Egy padon ülve hallgatott zenét mobiltelefonról a két fiú vasárnap délután, amikor odalépett hozzájuk a férfi. Beszélgetni kezdett velük, majd kivette az egyik gyermek kezéből a mobiltelefonját, a másik hátitáskájából pedig a benne lévő hangszórót, karórát, és egyéb elektronikai termékeket, majd azokat zsebre tette.

A férfi többszöri kérésre sem adta vissza az eltulajdonított értéktárgyakat, sőt, megfenyegette a gyerekeket, ha a történteket elmondják a szüleiknek, vagy értesítik a rendőrséget, akkor mindkettőjüket családtagjaikkal együtt megöli. Ezután elsietett a helyszínről.

A bejelentést követően, a pontos és részletes személyleírás alapján az azonnali rendőri intézkedéseknek köszönhetően az egyenruhások 5 percen belül azonosították, majd a bűncselekmény helyszínének közelében elfogták a rablással megalapozottan gyanúsítható 24 éves dunaújvárosi lakost.  A férfi ruházatának átvizsgálása során a rendőrök hiánytalanul megtalálták a fiataloktól ellopott értéktárgyakat.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói A. Márkot – őrizetbe vétele mellett – kétrendbeli rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és indítványozták letartóztatását.

Az ügyvédet vitték, nem a vádlottat Képünk illusztráció