Puzsérra kente az EP-választási vereséget az egyik LMP-s képviselő, eközben lemondott a pártot felszalámizó budapesti elnök

2019. május 27., 21:23

Szerző:

A Mérce a parlament folyosóján kapta el Csárdi Antalt, az LMP országgyűlési képviselőjét, aki pártja EP-választási kudarcáról és Puzsér Róbert - az LMP és a Jobbik által támogatott főpolgármester-jelölt - ezzel kapcsolatos kijelentéseiről is beszélt. Mint ismeretes, Puzsér a hvg.hu kérdésére, hogy mit szól az őt támogató LMP és Jobbik EP-választási összeomlásához, tegnap csak annyit mondott: „mi közöm nekem ahhoz, hogy ők épp összeomlanak?!”

Csárdi szerint az LMP nagyon erős üzenetet kapott a választóktól, amit illő alázattal kell kezelni.

„Meg fogjuk nézni, mit hibáztunk, mit kell változtatni és megyünk tovább” – mondta, majd hozzátette sok céljukat még nem érték el, ezért akarnak tovább dolgozni. A célok között a devizahitelesek problémáinak megoldását, a lakhatási válság enyhítését és a zöldpolitikai kérdéseket említette.

A Mérce arra is rákérdezett, mi a véleménye Puzsér Róbert tegnapi kijelentéséről. Csárdi hangsúlyozta, csupán személyes véleményét tudja megosztani, a pártja hivatalos reagálását még nem ismeri. Elmondása szerint Puzsér Róbert tapasztalatlan politikusként megpróbálja kihúzni magát a felelősség alól.

A képviselő elfogadhatatlannak tartja, hogy valaki meneküljön egy ilyen súlyos helyzet elől. Hozzátette: „a választók egészen egyértelműen megmondták, hogy mit gondolnak egy olyan típusú új pólusú együttműködésről, amit Puzsér Róbert megálmodott.”

Eközben kiderült, hogy napokon belül lemond az LMP budapesti elnöke, Moldován László, a politikus hétfőn megerősítette az MTI-nek az azonnali.hu-n megjelent információt. Moldován László a lemondását az LMP európai parlamenti választáson elért alacsony fővárosi eredményével indokolta.

A politikus korábban az etikai bizottságot vezette a pártban, jelenleg budapesti elnökként ő irányítja az LMP részéről a fővárosi önkormányzati jelöltállításról szóló ellenzéki tárgyalásokat. Az LMP etikai bizottsága volt az a hírhedt testület, amely gyakorlatilag felszalámizta a pártot: intézkedései nyomán távozott Szél Bernadett, Hadházy Ákos, eltiltották a tisztségek viselésétől Ungár Pétert, majd végül magát Moldovánt is kizárták maguk közül. Vasárnap az LMP teljes országos elnöksége lemondott, miután az LMP nem jutott mandátumhoz az Európai Parlamentben.

 

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.