Puzsér zseniális terve: az MSZP és a DK feltett kézzel lépjen hátra, de a szavazói jöhetnek

És fogjon össze az LMP, a Jobbik, valamint a Momentum mögötte, mint főpolgármester-jelölt mögött.

2018. december 8., 09:20

Szerző:

Szombaton dönt az LMP kongresszusa arról, hogy támogatja-e Puzsér Róbert publicista, műsorvezető főpolgármester-jelöltségét a 2019-es önkormányzati választásokon. Ennek alkalmából a megmondóember egy tőle szokatlanul higgadt hangvételű, nyílt levélben vázolta fel ajánlatát az ökopárt tagjainak.

- Ha olyan jelöltet akartok, akivel nem vállaltok kockázatot, aki rutinosan felmondja a szakpolitikai zsargont, akkor arra kérlek titeket, hogy ne engem válasszatok! Nem vagyok közlekedésmérnök, nem végeztem el a Politikusképző Egyetemet polgármester szakirányon - kezdi Puzsér, aki önmagát nem politikusnak, hanem civilnek nevezi, aki „az itt élőket képviseli, egy közülük, akinek víziója van, és aki irányokat szab”.

A publicista úgy fogalmazott, politikai centrumot akar építeni.

Politikai otthont annak a harminc százaléknyi budapesti szavazónak, aki nem kér sem a Fideszből, sem a KDNP-ből, sem az MSZP-ből, sem a DK-ból, aki nem kér a szekértáborokból, a polgárháborúból, a sérelmi politikából, a véres és gyalázatos huszadik századból. Én ezt az ügyet szolgálom, és mindent el fogok követni azért, hogy ebbe a centrumba a Jobbik Magyarországért Mozgalmat és a Momentum Mozgalmat is integráljam - közölte Puzsér.

Fotó: Youtube

Ekkor következik a csavar az érvelésben. Puzsér szerint ugyanis tudomásul kell venni, hogy Tarlós István leváltása és a Fidesz eltakarítása Budapestről nem fog menni az MSZP és a DK szavazói nélkül. „Én nem akarok a régi baloldal pártjaival összefogni, de azt elvárom, hogy három egymást követő kétharmados vereség és az elmúlt hetven év után ne indítsák rám a jelöltjüket, álljanak be a centrum mögé, s ne megszállni és szétverni akarják azt” - jelentette ki Puzsér, aki ezek szerint már nem annyira támogatja a baloldali pártok által forszírozott előválasztást, vagyis a lehetséges ellenzéki jelöltek erejének előzetes felmérését.

A független főpolgármester-jelölt ugyanakkor azt is hozzátette: elvárja, hogy a centrum pártjai (itt vélhetően az általa támogatott LMP-re, Jobbikra és Momentumra utal) egyezzenek meg „egy korrekt jelöltállítási koordinációban a régi baloldallal”.

Foglaljuk össze:

  • Puzsér azokat a budapesti szavazókat akarja képviselni, akik nem kérnek az MSZP-ből, sem a DK-ból.
  • Puzsér belátja, hogy az MSZP és a DK szavazói nélkül nem lehet legyőzni a Fideszt és Tarlós Istvánt.
  • Puzsér elvárja, hogy hiába vannak szavazói, az MSZP és a DK ne indítson saját főpolgármester-jelöltet, hanem támogassa őt.
  • Puzsér elvárja, hogy az MSZP és a DK egyezzen meg az általa támogatott pártokkal (LMP, Momentum, Jobbik) az egyéni jelöltek koordinációjában, hogy egyes körzetekben olyanok szavazzanak az általa támogatott pártokra, akiket Puzsér nem kíván képviselni, vagyis MSZP-s és DK-s szavazók.

Felállva tapsolunk.