Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Puzsér Róbert nem tárgyal többet, biztosan elindul a főpolgármester-választáson

2019. április 9. 07:26 - szerző: Ágoston Zoltán

Hétfőn derült ki, hogy az LMP és a Jobbik főpolgármester-jelöltje, Puzsér Róbert ki akar szállni az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztási folyamatból, és nem fog kiállni az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum által indított Karácsony Gergely ellen a nyár elejére tervezett második fordulóban. Stábja ezt azzal indokolta, hogy a négypárti szövetség  nevetséges ajánlatot tett az LMP-nek a kerületi polgármester-jelöltekről, aztán néhány budapesti kerületben az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum az LMP és a Jobbik kizárásával döntött a polgármesterjelöltekről

Maga Puzsér Róbert pedig a Hír TV-nek adott interjújában azt is megerősítette, amit sejteni lehetett, vagyis hgy ő mindenféleképpen indul főpolgármester-jelöltként az öszi önkormányzati választásokon.

– Mindenképpen elindulok a főpolgármesterségért

– tette egyértelművé. Ez azt jelenti, hogy ha Karácsony Gergely nem hátrál ki a négypárti megállapodásból, a főpolgármester-jelölti előválasztának nem lesz második fordulója, nem egyetlen ellenzéki jelölt fog indulni a Fidesz jelöltje, Tarlós István jelenlegi főpolgármester ellen.

Puzsér Róbert szerint a négypárti ellenzéki szövetség nem akar osztozni az ellenzéken és nem akarja leváltani a Fideszt. – vélte. A Fidesz maradjon hatalmon, az MSZP és a DK meg ellenzékben. Ők az ellenzéki pole-pozícióért hajtanak, ezért szalámizzák le a centrumot. A Momentumról azt mondta, ugyanúgy pozíciók, polgármesteri helyek és  a felügyelőbizottsági helyek szállt be az ellenzéki pártszövetségbe, mint 1994-ben az SZDSZ vagy 2013-ban az Együtt és a Párbeszéd. Előválasztási részvételre csak abban az esetben hajlandó, ha Karácsony Gergely kiad egy nyilatkozatot, hogy Budapesten összellenzéki együttműködés lesz az önkormányzati választásokon a kerületekben is, ebből az együttműködésből pedig a Jobbikot sem hagyják ki.