Puzsér Róbert indul a főpolgármesteri posztért, kihívta Tarlós Istvánt

2018. október 11. 09:54 - szerző: 168 Óra

Független jelöltként indul, de számít az ellenzéki pártok támogatására.

Úgy tűnik, a Hír TV volt műsorvezetője komolyan gondolta azt a hónapok óta pedzegetett ötletét, amely szerint elindul a 2019-es budapesti főpolgármester-választáson. Puzsér Róbert közleményben, majd videóban jelentette be, független jelöltként lesz a Fidesz által támogatott jelenlegi városvezető, Tarlós István kihívója.

– Tarlós István a vasbetonban, a robbanómotorban és természetesen az új Kádárban, Orbán Viktorban hisz. Tarlós István jó eséllyel 2019-ben is győzni fog, én azonban nem a személyét és nem a politikai pártját kívánom kihívni. Megpróbálom meggyőzni a budapestieket, hogy szavazzanak egy élhető és zöld Budapest víziójára - közölte Puzsér Róbert, akinek főpolgármesteri programja a „Sétáló Budapest” címet kapta.

A koncepció lényege, hogy olyan nagyvárost képzel el, „amely nem az autók, hanem az emberek otthona, nem a polgárháború újabb színpada, hanem egy a mainál jobb minőségű élet tere”. A volt műsorvezető egyik párt érdekében sem kíván politizálni, de számít a támogatásukra.

- Azért hívom ki Tarlós Istvánt, mert Budapest az otthonom, az ember pedig igényes az otthonára - tette hozzá.

Egyelőre csak az LMP részéről jelezték, hogy komolyan veszik a megmondóember bejelentését. Az ATV műsorában Ungár Péter, a párt parlamenti képviselője azt mondta, az MSZP-s Horváth Csaba, valamint a Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely támogatását elvetik, viszont megvitatják, hogy Puzsér Róbert programja alkalmas-e az LMP támogatására.