Puzsér a köztévé élő adásában dobta be, hogy Berki Krisztiánt nem más, mint Rogán Antal indította a főpolgármester-jelöltnek

2019. szeptember 20., 09:50

Szerző:

– Gulyás Gergely megfenyegette a magyarországi lakosokat azzal, hogy a Fidesz jelöltjei mellé tegyék az ikszet, ha szeretnék, hogy fejlődjön a településük – állapította meg Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt az M1 péntek reggeli műsorában. Az interjút a 444 szemlézte.

Puzsér Róbert szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter szavai a magyar társadalom jobbágysorba züllesztését tükrözik. Úgy véli, hogy hibás az a narratíva, miszerint a jelenlegi rendszer a korrupcióra épül.

– Korrupció az 2010 előtt volt. Ami itt zajlik, az színtiszta feudalizmus. Ami most zajlik, az nem lopás, ezek Orbán Viktor hűbéradományai

– tette hozzá.

Megjegyezte azt is, hogy a feudalizmus abban különbözik a korrupciótól, hogy itt az offshore-vagyonokért, a szektorokért hűség és szolgálat jár cserébe. 

 

Puzsér szerint Magyarország minden problémája abból fakad, hogy a feudalizmus újra és újra rendszert tud szervezni, hogy gátolja a polgárosodást.

A műsorvezető megkérdezte a főpolgármester-jelölttől azt is, hogy miért ment neki Berki Krisztiánnak.

– Berki Krisztiánt azért indította el Rogán Antal, hogy vele rombolja a demokratikus diskurzust, és vele, az ő segítségével weimarizálja Magyarországot

– felelte. Véleménye szerint a saját intézményeit sem tiszteli a Nemzeti Együttműködés Rendszere, még ezt a választást sem.

Ezt azzal magyarázta, hogy kiírnak egy választást, majd elindítják rajta az izomcelebet.

– Majd szétplakátolják a várost, hogy Budapest nem cirkusz. Akkor talán nem kéne cirkuszt csinálni belőle

– fűzte hozzá. 

 

Berki Krisztián ügyvédjével jelent meg a közmédia műsorában. Szóba került a műsorban, hogy Puzsér Róbert kifogásolta, Berki milyen gyorsan összegyűjtötte az ajánlásokat. Erre Berki Krisztián úgy reagált, hogy száz segítő hat helyszínen, 16 napon keresztül dolgozott.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.