Középső ujját mutatva tiltakozott Putyin konvojánál egy férfi Budapesten

2019. október 31., 06:41

Szerző:

A 444 egyik olvasója küldte azt a felvételt, amit szerda este készített Budapesten, a József nádor térnél. Éppen akkor ért oda a budapesti látogatásról távozó Vlagyimir Putyin konvoja, ő pedig úgy döntött, hogy az orosz államfő által elkövetett háborús bűnök miatt középső ujját felmutatva fog tiltakozni, és ezt fel is veszi a telefonjával.

Pár másodperc után azonban odalépett hozzá egy civil ruhás férfi, aki azt mondta, hogy a rendőrségtől van, és felszólította, hogy fejezze ezt be, majd lehúzta a kezét is. A bemutató férfi a szabad véleménynyilvánítás szabadságával próbált meg érvelni, de hiába. A 444 olvasója szerint a férfi nem volt erőszakos, de azt megjegyezte, hogy örüljön neki, hogy ő csinálja ezt, és nem ők, mutatott ekkor a konvoj irányába.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.