Lényegében közpénznyelőként funkcionál a Puskás Aréna, 720 millióba kerül a fenntartása egyetlen évben

2020. július 7., 17:51

Szerző:

Elképesztő mennyiségű adóforintot emészt fel a Puskás Stadion.

A végleges ára 190 milliárd forint volt és a fenntartása sem egy kis összeg. Mint a G7 beszámolt róla, a komplexumot kezelő Nemzeti Sportközpontok a különböző feladatokra két tendert is kiírt a napokban, és a közbeszerzési dokumentumok szerint ezekre összesen

720 millió forintot szánnak a következő egy évben.

A kisebb összegű – 180 millió tétel szerint a nyertesnek kell majd gondoskodnia egyebek mellett az öntözésről, a pályamunkákról, vagy éppen a mérkőzések utáni helyreállításról.

A magyar válogatott egy mérkőzése a Puskás Stadionban.

A másik összegű tender a rendezvénytechnikai szolgáltatásokat kell biztosítania a leendő nyertesnek. Erre 540 milliós keretösszeget határoztak meg, és a nyertes feladata az lesz, hogy a Puskás Aréna sporteseményeihez, illetve egyéb rendezvényeihez kapcsolódó hang-, fény-, színpad-, és vetítéstechnikai feladatokat ellássa, valamint a rendezvényekhez kapcsolódó technikai eszközöket biztosítsa és üzemeltesse.

 

Még Orbán kedvenc sportújságírója is jól jár:

évi 5 millió forintot fizetnek azért is, hogy a Puskás Aréna használhassa a Puskás nevet, méghozzá egy olyan cégnek, amelynek legnagyobb tulajdonosa a Nemzeti Sport főszerkesztője, az Orbán Viktor által alapított felcsúti akadémia egykori kommunikációs igazgatója, Szöllősi György.

Szőllősi György
Fotó: MTI/Ceglédi Zsolt

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.