Pszichésen jól terhelhető légiutas-kísérőt keresnek Orbán Viktor mellé a nem kormányzati Airbusra

2019. január 10., 13:12

Szerző:

Ezzel a szöveggel jelent meg a minap egy online álláshirdetés a Magyar Honvédség logója alatt:

 Légiutaskisérő (szerződéses katona, Kecskemét)

A „különleges elvárások a beosztás betöltéséhez" rubrikánál az szerepel, hogy

A319 Cabin Crew

–  vette észre a 444.

Az A319 pedig az Airbus repülőgépgyár ismert utasszállító modellje. 2018. elején derült ki, hogy a hadsereg két ilyen gépet is vásárolt kétmilliárd forintért.

Orbán Viktor 2018 júliusában az egyik ilyen, 605-ös lajstromszámú géppel utazott Izraelbe, majd kiderült, hogy újra és újra a papíron csapatszállítónak vett gépek valamelyikével repült.

Orbán Viktor Izraelben Orbán Viktor Izraelben
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Egészen biztos, hogy Montenegróba és Salzburgba is így jutott el, valamint Milánóba, megnézni Kurtág György operájának bemutatóját a Scalában.

A hirdetés szövegéből kiderül, hogy Orbán ideális légiutas-kísérőjének középfokú iskolai végzettséggel rendelkező, magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárnak kell lennie, akitől a következő képességeket várja el a honvédség: problémamegoldás, pszichés terhelhetőség, alkalmazkodás, együttműködési készség, felelősségvállalás, határozottság és elhivatottság.

Cserébe "felelősséget elismerő jövedelmet" és "széleskörű szociális juttatásokat" fog kapni, a "béren kívüli juttatási rendszeren" kívül, plusz  „kedvezményes étkezési lehetőséget is.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.