Kétszázezer forintért adtak el két nőt Győrben és prostitúcióra kényszerítették őket

2020. április 20., 10:06

Szerző:

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádirata szerint azzal az ígérettel csaltak két prostituáltat Győrbe, hogy ott már nem kell a testüket árulniuk, csak mosni és főzni kell egy kedves nőre. A kiszolgáltatott helyzetben lévő nők elfogadták az ajánlatot, és 2018 tavaszán elutaztak a férfival. 

Azt nem tudták, hogy addigra Győrben mér minden elő volt készítve. A férfi eladta őket egy ismerősének, aki két győri lakásában napi tízezer forintért adott ki szobákat prostituáltaknak.

A két nő csak Győrbe érkezése után tudta meg, mi történt, és közölték velük azt is, hogy az eladási árukat, fejenként 200 ezer forintot le kell dolgozniuk.


Fotó: Pixabay

A sértetteket megvásárló nő és az élettársa azzal fenyegette meg a lányokat, hogy a követelés nem teljesítése esetén eladják őket Budapesten, ahol még keményebb körülmények közé kerülnek majd.

A sértettekről a nő erotikus fotókat készített, amiket az élettársa hirdetési oldalakon jelentetett meg, majd azt is meghatározták és meghirdették, hogy milyen jellegű szexuális szolgáltatást fognak nyújtani a sértettek.

A két fogva tartott nő bevételét elvették, a lakás bejárati ajtaját pedig zárva tartották.

Végül mindenüket hátrahagyva úgy tudtak megszökni, hogy a lakásba érkező újabb prostituált az ajtóban felejtette a kulcsot.

Emberkereskedelem és prostitúció elősegítésének bűntette miatt akár több mint húsz év szabadságvesztés is kiszabható a vádlottakra, olvasható az ügyészség honlapján.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.