Schmidt Mária ingatlancége veszi meg a Magyar Posta eladásra kínált budapesti házmonstrumát

2020. május 5., 21:05

Szerző:

Részesedést vásárolt a Magyar Postától a budapesti Üllői út 114-116. szám alatt található épületegyüttesben Schmidt Mária cége, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF).

A BIF a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden jelentette be, hogy a szóban forgó ingatlan (a képen)

511/1000 tulajdoni hányadát megveszi.

A közlemény szerint a társaság a sikeres tranzakcióval közel 13 ezer négyzetméter hasznosítható területet szerez meg, a tranzakció zárásának várható időpontja május 20.

A Magyar Posta tavaly nyár óta hirdeti eladásra az Üllői út 114-116. alatti épületegyüttesét. A felújításra szoruló hat épületegység közül négy, a teljes ingatlan területének 59 százaléka volt az állami cég tulajdonában, a fennmaradó részt a BIF birtokolta, amely elővásárlási joggal rendelkezett. A Világgazdaság írta meg, hogy

két változatban, illetve méretben, 1,6 vagy 1,2 milliárd forintért kínálták eladásra az ingatlant, a hirdetményben feltételként szerepelt az ott működő 100-as posta helyiségeinek visszabérlése három évre.

Schmidt cége 2019-ben 5,288 milliárd forint árbevétel mellett 2,276 milliárd forint adózott eredményt ért el a konszolidált, nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült pénzügyi kimutatások szerint. A társaság 2019-re részvényenként 10 forint - összesen 2,56 milliárd forint - osztalékot fizet.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.