December 18-ig érdemes postára adni a karácsonyra szánt csomagokat

2020. december 3., 10:23

Szerző:

Ha valaki postán szeretne csomagot küldeni karácsonyra, jól teszi, ha legkésőbb december 18-ig feladja. A küldemény így biztosan megérkezik december 24-ig – állítja a Magyar Posta.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője beszélt erről az M1-en. A szóvivő kitért rá, bár a csomaglogisztikában a csúcsidőszak november 20-tól, december 20-ig tart, a belföldi postai csomagforgalom már novemberben megdöntötte a tavalyi rekordot – számolt be az MTI a beszélgetésről.

A megnövekedett csomagforgalom a karácsonyi szezon mellett a járványnak is köszönhető, ami miatt sokan online vásárolnak: az e-kereskedelem novemberben 30 százalékkal bővült a tavalyi évhez képest. A szóvivő szerint az emberek leggyakrabban műszaki termékeket, kozmetikai szereket, vitaminokat és ruhákat rendelnek.

Panulin Ildikó a Magyar Posta által hozott időszakos rendkívüli intézkedések között említette, hogy már november közepétől bevezették a szombati kézbesítést, és folyamatosan egyeztetnek a webáruházakkal, hogy mennyi csomagot adnak fel, hiszen ez meghatározza a posta kapacitásait is.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.