Polt Péter még vizsgálja, hogy indít-e nyomozást Orbán Viktor magánrepülőgépezése miatt

A legfőbb ügyész sejtelmes gondolatokat fogalmazott meg.

2018. október 8., 18:09

Szerző:

Az ügyben beérkezett feljelentés jelenleg elbírálás alatt áll és az indoklása választ fog adni a képviselő kérdéseire - ezt válaszolta Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlésben Pintér Tamás jobbikos képviselő azonnali kérdésére. Az ellenzéki képviselő arról érdeklődött, hogy az ügyészség indít-e nyomozást Orbán Viktor miniszterelnök magánrepülővel megtett útjaival kapcsolatban. A luxusutakkal kapcsolatban ugyanis feljelentés is érkezett a vádhatósághoz

A képviselő szerint ugyanis a miniszterelnök nem fogadhatott volna egy nagy értékű szolgáltatást sem ajándékként, sem más formába, ezért az ügyben felmerül a hivatali vesztegetés és annak elfogadásának gyanúja is.

Polt Péter legfőbb ügyész
Fotó: MTI/Mohai Balázs

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.