Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Polt felesége szerződtette Polt lányát is, még egy családtag dolgozik a jegybankban

2017. május 25. 09:03 - szerző: Ágoston Zoltán

Polt Péter legfőbb ügyésznek már nemcsak a felesége, hanem a kisebbik lánya is a Magyar Nemzeti Bankban dolgozik. Polt Petra a jegybank jogi osztályán kapott állást, és ez az a Matolcsy György vezette jegybank, amelynek a személyügyekért felelős vezetője Polt Péter felesége, Polt-Palásthy Marianna – derítette ki a 24.hu.

Polt Petra 24 éves, nemrég végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán. Az MNB-ben  január 1. óta dolgozik. Nem Polt-Palásthy Marianna lánya – a legfőbb ügyész korábbi házasságából született –, de így is figyelemre méltó, hogy a családnak már a második tagja dolgozik a jegybankban. A portál kérdésére, hogy Polt-Palásthy részt vett-e a legfőbb ügyész lányának felvételéről szóló döntés meghozatalában, az MNB kitérő választ adott, amely szerint Poltot az általános felvételi eljárása eredményeképpen szerződtették jogászi munkakörbe. Az érintett munkavállaló nem áll alá-fölé rendeltségi viszonyban a személyügyekért felelős vezetővel, így összeférhetetlenség nem áll fenn – fűzi hozzá a jegybanki közlemény.

Ettől függetlenül – emlékeztet a 24.hu – Polt-Palásthynak minimum tisztában kellett lennie azzal, hogy kit vesznek fel a jegybank jogi igazgatóságára, hiszen személyügyi  vezetőként mint ügyvezető igazgató

Matolcsy és az alelnökök után ő következik a hierarchiában, sőt gyaníthatóan döntési helyzetben lehetett.

A portál megkérdezte az MNB-t Polt Petra fizetéséről is, amire azt a választ kapta, hogy a legfőbb ügyész lánya a munkakörre irányadó bérezésben részesül. Ez a 24.hu számításai szerint havi bruttó 500–780 ezer forint lehet, ami persze látótávolságon belül sincs Polt-Palásthy 4 950 000 forintos havi járandóságához képest.