Poligráfos vizsgálat igazolja, hogy nem hazudott az asszony, aki szexuális zaklatás miatt jelentette fel a tyukodi polgármestert

2019. január 25., 12:03

Szerző: Bíró Veronika

Poligráfos vizsgálat igazolja, hogy a tyukodi polgármestert szexuális zaklatás vádjával feljelentő anyakönyvvezető nem hazudott nyilatkozatában. A poligráfos hazugságvizsgálatot a nyomozó hatóság kérte a helyzet tisztázása érdekében – derül ki a 168 Óra birtokába került szaktanácsadói nyilatkozatból.

A vizsgálati eljárásban feltett kritikus kérdések az alábbiak voltak.

  • Állít Ön valótlan dolgot a nyilatkozatában?
  • Félrevezeti ön nyilatkozatával a rendőrséget?

A válasz a kérdésekre minden esetben „nem” volt. A hazugságvizsgálatot folytató Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a lelet értelmezésében a fiziológiai változások alapján megállapította, hogy Németh-Kiss Pálma válaszaiban nem tapasztalt megtévesztésre utaló jeleket.

Fotó: Németh-Kiss Pálma Facebook-oldala

A nyomozás már több mint másfél éve folyik az ügyben. A tyukodi anyakönyvvezető, Németh-Kiss Pálma 2017. június elején jelentette fel Czibere József polgármestert. Az asszony állítása szerint 2017. májusban Czibere bement hozzá az irodába, beszorította a sarokba, és fogdosni kezdte a mellét és a fenekét is. Védekezés közben megsérült a karja, erről látlelet is készült. Feljelentésében azt is elmondta, hogy a polgármester rendszeresen zaklatta őt. A nyomozást folytató Csengeri Rendőrörs csak tanúként hallgatta ki a polgármestert az ellene folyó eljárásban, majd megszüntette a nyomozást. A főügyészség azonban elrendelte a nyomozás folytatását, határozatban pedig kimondta, hogy a nyomozás adatai szerint Czibere szeméremsértés vétségét és könnyű testi sértés vétségét megvalósította. Az ügy ezután átkerült a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságra. Itt hallgatták ki gyanúsítottként idén júniusban – a nyomozás során először – Czibere Józsefet. A nyomozás akár három évig is tarthat az ügyben.