A sikkasztásért elítélt polgármester szerint hibás döntéseit gyakran politikai nyomásra hozta meg

2019. november 21., 16:17

Szerző:

Nagy Szilárdot, Kengyel polgármesterét a Szolnoki Járásbíróság október végén felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás és nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt. A vádirat szerint az elmúlt 5 évben több mint 10 millió forintot sikkasztott a község vagyonából a politikus.

A bíróság szerda este hozta nyilvánosságra közleményét a döntésről, Nagy Szilárd aznap este közösségi oldalán magyarázta lépéseit. Megjegyezte, hogy

„a hibás döntéseket gyakran politikai nyomás hatására hoztam meg”.

Bejegyzése annyira szórakoztató, és olyan új magaslatokba helyezi a sikkasztás fogalmát, hogy inkább az egészet változtatás nélkül közöljük.

„Tisztelt Ismerőseim, kedves Barátaim!

A mai sajtóközleményre reagálva az alábbi tájékoztatást adom.

Annak a döntésemnek, hogy mindenben együttműködtem az ügyészséggel és az előkészítő ülésen beismertem az ellenem felhozott vádakat, megvan a miértje. Ezen lépéseket azért tettem, mert nem tudtam tovább együttműködni abban a rendszerben, ami a választókerületben zajlik. Az ügyeknek nem egyedüli szereplője vagyok, de természetesen a saját felelősségemet vállaltam, mint eddig mindig. Bevallom azt is, hogy a hibás döntéseket gyakran politikai nyomás hatására hoztam meg, mert egyértelmű volt számomra, hogy ha nem követem az utasításokat, vagyis nem bólintok rá mindenre, akkor a kengyeli emberek mindennapjait nem tudom élhetőbbé tenni. Ennek a hatásait a településen élő emberek is megszenvedték. Mivel a bíróság az ítélet alól mentesített, így nincs törvényi akadálya annak, hogy a községemért tovább tudjak dolgozni polgármesterként, amire az októberi választáson újra bizalmat kaptam. Az általunk okozott kárt részben már megtérítettem és egyenlőre (Sic!) nem szeretném megnevezni a többi szereplőt. Őszintén bízom a független magyar igazságszolgáltatásban és abban, hogy a végén mindenki elnyeri méltó büntetését, vagy éppen jutalmát. Ezúton is elnézést kérek azoktól az emberektől, akiknek csalódást okoztam. Igyekszem a hibáimat kijavítani.

Tisztelettel:

Nagy Szilárd”

Nagy Szilárd 2014-ben még a Fidesz jelöltjeként nyerte meg 93 százalékkal a polgármester-választást, idén viszont már függetlenként indult, miután megromlott a viszonya a helyi fideszes országgyűlési képviselővel, Boldog Istvánnal. Nagy Szilárd így is nagy különbséggel nyert idén a fideszes Bartus Gáborral szemben. Miután a bíróság előzetes mentesítésben részesítette Nagy Szilárdot, a falu vezetője nem veszíti el automatikusan tisztségét.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.